Antiaging Health & Nutrition - Solutions & Education .....

*** Anti Aging: - Why my interest and possibly yours? Personal physical complaints and my search for solutions. Taking responsibility for my personal health and find out why there is contradictory reporting concerning this subject.

Monday, December 26, 2005

Vitamine B9 en Dementie

B9 Folate nieuwe wonder vitamine?
B9 beschermt mogelijk tegen dementie.

Vitamine B9 ook bekend als folate of folic acid.
Het wordt gevonden in groene groenten als bonen broccoli, asperges, citrus fruit en o.a. eieren. Voorheen was deze vitamine zeer bekend bij het voorkomen van geboorte afwijkingen, hart en vaatziektes en mogelijk verschillende kanker soorten. De lijst van voordelen blijft echter groeien.

Dementie
Vitamine B9 krijgt meer en meer een reputatie als wondermiddel tegen een toenemend gezondheid probleem van onze vergrijzende samenleving. Dementie.

Een recentelijk uitgevoerde studie aan de Tufts universiteit (U.S.) toonde dat vitamine B9 het brein mogelijk scherper houdt. Andere studies waarbij gezonde mannen tussen 50 en 85 126 voeding en leefstijl vragen kregen naast een bloedonderzoek met een vervolg studie na drie jaar waarbij de mentale prestaties onderzocht werden.

De onderzoekers stelden vast dat vitamine B9 in bijzonder beschermde tegen geestelijke achteruitgang. Gelijktijdig toonde een studie in Italië dat mensen met een laag B9 gehalte of hogere gehaltes van homocysteine en animo acid in hun bloed een twee maal hoger risico liepen om dementie te ontwikkelen in de daarop volgende vier jaar.

Alweer een andere studie door the Centers for Disease Control and Prevention maakte duidelijk dat B9 helpt bij de bloedcirculatie. De vitamine B9 verlaagt bovendien te hoge homocysteine en animo acid niveau’s die gekoppeld worden aan hart aanvallen en herseninfarcten. Er wordt gedacht aan verzwakking van de bloedvaatwand door homocysteine.

Quanhe Yang, een epidemioloog keek naar doden door hart, - en herseninfarcten tussen 1998 en 2001. Hij schatte dat vitamine B9 in de voeding leidde tot 31.000 minder doden door herseninfarcten en 17.000 minder door hartinfarcten in elk van deze jaren.

Maar terwijl al dit nieuws in de goede richting wijst is het nog geen vaststaande conclusie. Er zijn ook een paar studies die mogelijk wijzen op risico’s bij een teveel aan vitamine B9. (740 microgrammen – 400 is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) Het is echter ook mogelijk dat een moeilijk aantoonbaar vitamine B12 gebrek hiervoor verantwoordelijk is in plaats van de hoge dosering vitamine B9. Al deze studies tonen dat de relatie en evenwicht tussen B9 en de andere B vitamines evenals homocysteine en animo acid complex is.

Natuurlijk willen mensen in een vergrijzende bevolking dementie zien te voorkomen. Er worden dan ook vele studies gedaan naar oorzaak en gevolg relaties. De studies zover zijn epidemiologisch van aart die associaties tonen maar geen oorzaak en effect.

Het is dan ook verstandig om persoonlijk te kijken of u geen gebreken vertoond.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Life Extension-Antiaging Products and Nutrients
[ Join Now | Ring Hub | Random | << Prev | Next >> ]


© 2001-2004 WebRing Inc. - 
Help - Browse WebRing