Antiaging Health & Nutrition - Solutions & Education .....

*** Anti Aging: - Why my interest and possibly yours? Personal physical complaints and my search for solutions. Taking responsibility for my personal health and find out why there is contradictory reporting concerning this subject.

Wednesday, November 30, 2005

Kanker: Hoe lees jij de krant?

Hoe lees je de krant?

De Telegraaf op kopte 10 november 2005 met; “Kanker minder vaak dodelijk”. Het is ongetwijfeld geruststellend nieuws voor mensen die deze ziekte hebben, maar ..... Als je verder gaat lezen had er een heel andere kop boven het artikel kunnen of horen te staan?

Hoe presenteer je de ‘cijfers’?
Uit een recentelijk gepubliceerd onderzoek geleid door dr. J.W.W. Coebergh blijkt dat de kans om kanker te krijgen de laatste 50 jaar is toegenomen van 5 per 1000 naar 30 per 1000. Een verzesvoudiging of je kan dit ook vertalen naar een stijging van 600 procent om het verhaal meer impact te geven. Kijken we naar de verwachting dan gaan we een in 2015 het cijfer 60 op de 1000 mensen zien die kanker krijgen. Mensen dus waar hun leven totaal op zijn kop gezet wordt! Deze koele cijfers kun je ook weer vertalen naar een verdubbeling ten opzichte van nu of 1200 procent ten opzichte van 50 jaar geleden.

Succes of falen?
Je zou uit de kop van het artikel kunnen veronderstellen dat de medische wetenschap een complimentje verdient omdat ze de overleveringkansen van kanker patiënten doen toenemen. Kijken we naar de andere kant van de medaille dan zou je ook kunnen stellen dat de toename van kanker aangeeft dat de medische wetenschap alleen maar bezig zijn met puin ruimen omdat ze in de preventie van deze ziekte totaal gefaald hebben!

Wat mij het meest verontrust.......
In het artikel wordt gesproken over de bevordering van samenwerking en vroegtijdige opsporingsmethoden die aan de basis staan van dit ‘succes’. Het ergste en meest verontrustende is dat ik het woord – PREVENTIE – in het gehele artikel totaal niet ben tegengekomen. Zolang de medische wetenschap niet gaat erkennen en op grote schaal gaat onderzoeken wat de oorzaak is zullen het aantal mensen dat kanker krijgt nooit gaan verminderen. In het artikel; “Hoe gezond leven wij”, kunt u zelf de conclusie trekken. De kop boven het artikel zou dus moeten zijn; “Kans om aan kanker te overlijden dramatisch gestegen”.
- Henk Mutsaers

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Life Extension-Antiaging Products and Nutrients
[ Join Now | Ring Hub | Random | << Prev | Next >> ]


© 2001-2004 WebRing Inc. - 
Help - Browse WebRing